Friday, September 23, 2011

TEMPAT KEGEMARAN ANAK-ANAK

Yang ni bukan tempat kegemaran yang outdoor yer,yang ni tempat kegemaran anak-anak sya sebelum,ke sekolah,dan selepas balik sekolah.

Ini lah tempat anak-anak sya habiskan masa lapang mereka,dengan satu pc,fan,wifi,,tapi wifi tu anak-anak tak usik pun,anak-anak bukan tahu pun keguanaannya untuk apa,ibunya la yang lebih-lebih,menulis blog.

Bilik ni sentiasa perlu di jaga rapi,maklum lah anak sya akan masukkan segala jenis makanan kat sini,dan apa lagi bersepah lah,yang boleh mengundang kehadiran semut-semut memeriahkan keadaan,so bilik ni memang dalam sehari dalam 4-5 kali sya akan sapu dan mop.


Itu untuk keselesaan anak-anak,dorang akan dok dalam ni main game,sampai dah tak larat nak main,adakalanya sampai tertidur di sini,sedia maklumkan,rumah sya teres setingkat yang mempunyai 3 bilik,so bilik yang kat dapur tu la di jadikan markas budak-budak tu untuk mainan game kat computer,kadang-kadang tempat ni la yang paling sya tension nak bersihkan,yer la pelbagai khazanah sisa makanan yang anak-anak tinggalkan.

14 comments:

alinac lover said...

hehe.. 4 5 kali mop..super rajin ni kak~

supermak hehe

WuMing said...

Budak skarang... Sama laa dgn anak WuMing... Paling tak tahan kita pun dia paksa main dengan dia...

AzMask said...

Memang ler bebudak zaman skang bermain game jek kan.. Kita nak lepaskan dia bermain kat luar sendirian, rasa mcm tak yakin.. Banyak bahaya yang tidak di ketahui..

abah khalisha said...

setakat ni anak abah belum lg..heehe..

HappyIrfa said...

salam kenal dr saya :-)
port baik punya ni

MamaEma said...

demi anak-anak

kalau anak2 main game kat satu tmpt..hy kotor st tmpt saja...lainlah kalau merata-rata kan

NM02 said...

better anak2 main dalam umh dari main tak tentu hala

ieda said...

aah nie kira bilik study lah kan ..
same mcm akak bilik study mcm2 ada .. siap mereka makan dlm tuu lah :)

Myra Jay said...

Sama cam sebelah ipar myra kegemaran main game, bila kami balik sana my hubby pun serbu tempat tu jugak :)

yatt said...

budak skrg ni sume kecik2 dah pandai dah main2 game kat PC.. :)ok la atleast diorang depan mata :)

~izan~ said...

memang kurus la si ibu..hari2 mop hehe

umie said...

sy tag awk..
http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/09/jom-menonton-filem-libas-by-mak-dara.html

misya said...

sya mop lantai mmg banyak kali sehari,macam2 dorang tumpahkan

Ardini Humaira said...

dni rasa macam da lama tak mop lantai bilik. upppsss lariksss hehe