Sunday, July 3, 2011

HILANGKAN BATUK CARA TRADISIONAL

Kawan-kawan pernah tak menghadapi batuk yang teruk dan lambat sembuh?sya ada petuanya,mak sya selalu amalkan bila dia batuk,anak-anak sya pun amalkankan jika mereka batuk,so far Alhamdulillah,batuk tu sembuh,dan lambat berulang.

jom tengok caranye,mula-mula ambil daun sirih dalam 2 helai,kemudian ambil gula batu dalam 2 biji kemudian tumbuk kedua-dua bahan tersebut,dan makan
amalkan 2 kali sehari,Insyaallah.

            

MENCABAR KEWIBAWAAN SEORANG IBU

Kisah si kecik lagi,dia ni sorang memang lain dari kakak dan abang-abangnyer,huhu kadang-kadang memang menduga kesabaran sya.Ye la mana taknya,kalau nak sesuatu benda yang dia tak dapat,mula lah berguling-guling,tak kira la kat mana pun.


Ada sekali tu sya bawak ke supermarket,tak dapat apa yang dia nak,atas lantai supermarket tu lah dia tidur,huhu malu orang tengok,mesti orang ingat sya tak pandai didik anak kan,tapi tu lah apalah daya kita nak mengawal anak-anak yang tengah dok membesar ni,tension gak tau.

Semakin di larang semakin nak pulak di buatnya,kalau tak dilarang,benda yang merbahaya dia buat,kadang-kadang macam giveup je tau nak mendidik ni.


Kawan-kawan ada tak cara-cara nak menangani anak-anak yang berperangai begini?jom la kongsi dengan sya.