Thursday, July 7, 2011

PERMINTAAN ANAK-ANAK

Hari ni anak-anak cuti hari arisan sedunia,semua nya ada kat rumah,dah macam nak tunggang terbalik dah rumah,anak-anak minta nak makan macam-macam hari ni.

Memandangkan hari ni jer la dapat berkumpul dengan mereka sya turutkan jer la apa yang mereka nak makan.yang si kakak minta kuewtiau sup,dan si adik pulak mintak ayam goreng serai,tak pe sya turut kan jer la.bukan minta yang bukan-bukan pun.


ni menu permintaan daria nak yang kedua dan ketiga,ayam goreng serai,senang jer buat ayam goreng serai ni,cuma ayam perap dengan kunyit,garam,serai jintan manis,baang merah dan bawang putih,kemudian gaulkan pada ayam,pastu pukul telur dan tuang atas ayam dan bahan tadi,kemudian goreng,kalau perap lagi lama lagi sedap.


yang ni biasa la permintaan anak yang sulung,sya pun dah lama tak buat kuetiaw sup ni,memang kegemaran sya ni.

KALAU MAKAN MESTI PANAS BADAN


Kawan-kawan suka makan durian tak,mesti ramai yang suka kan,sya sangat suka dengan buah durian ni,sekarang musim durian  tau,wah ramai yang jual durian ni kat tepi-tepi jalan,kalau kat penang ni area yang paling popular tentula durian balik pulau yang mana isinya memang terbaeeeeeeek la.

Sebut pasal durian ni dulu sya dapat maka durian ni,4 biji  durian seorang diri,my huby gelarkan sya hantu durian,tiap kali musim durian kat kg huby,mertua sya akan kirimkan durian ni sebanyak-banyaknya tau,sekarang anak sya yang no 3 ikut jejak sya suka makan durian.

sekarang sya tak boleh makan durian lebih dah setakat 2-3 ulas jer,bila lebih dari tu badan akan mula panas,pening lepala,mulut serta merta jadi kering dan pecah-pecah,huhu,rugi tau.pernah gak sya g klinik check mana lah tahu ada darah tinggi ke,tapi alhamdulillah,cuma sya tak bole makan durian dalam kuantiti yang banyak,huhu,rugikan?