Monday, July 25, 2011

TIPS PILIH CERMIN MATA IKUT BENTUK WAJAH

Agak susah jugakkan bagi yang berkaca mata nak memilih cermin mata yang sesuai untuk bentuk wajah,jom kongsi dengan sya tips pilih cermin mata.

WAJAH BERSEGI
-JIka wajah atau bentuk muka berpetak.dengan dahi lebar,boleh mengenakancermin mata berbingkai bulat,bujur,dan pastikan bingkai kelihatan nampak berat sedikit atau tebal di bahagian atasnya.Elakkan cermin mata berbingkai bentuk rata dan berpetak.

WAJAH BUJUR SIRIH
-Sangat sesuai menggayakan cermin mata berbingkai tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil,Tidak kira berbingkai petak ataupun bulat atau bujur.bentuk muka ini sangat ideal untuk semua jnis bingkai,elakkan memakai bingkai yang mempunyai kaki(temple)rendah atau jatuh.

WAJAH BULAT
-Amat sesuai mengenakan bingkai berbentuk petak,ia dapat melindungi bentuk wajah yang bulat,kaki(temple) yang tinggi dan sederhana membantu wajah untuk kelihatan panjang.Pilih bingkai sedkit gelap dapat imbangkan benuk wajah,elakkan memakai bingkai bulat,kerana wajah akan bertambah bulat.
              
             

MACAM-MACAM RAGAM

selamat hari isnin semua,wah hari ni awalnya sya update entry,baru jer lepas siapkan bekalan untuk anak-anak bawak kesekolah.

Anak-anak sya mesti nak bawak bekal ke sekolah,ketiga-tiga suka sangat bawak bekal.sekurang-kurangnya dapat jimatkan belanja ye dak?

Tapi menu untuk ketiga-tiga orang nak yang berlainan ,wah pening la sya nak sediakan,anak yang pertama suka sangat bawak bekal nasi dengan yang ni
                    

kalau bawak nuget ni hari-hari pun ak pa,makan dengan nasi putih tak payah kuah pun.itu baru kakak,yang no 2 pulak suka bawak nasik dengan yang ni.
hari-hari makan ayam,kalau tak ayam sambal,ayam masak kicap,ataupun ayam masak merah,kalau dah tak da sangat,ayam goreng pun jadi la.Yang no 3 pulak semestinya hari-hari nak yang
ni.
.
asyik ikan bilis jer,tak kira la oreng ke sambal yang penting ikan bilis,pening juga nak layan karenah dorang,sebab tu pukul 5 sya dah terpacak kat dapur untuk masak.