Thursday, January 26, 2012

TANPA GAMBAR

My sweetheart lapy rosak,huhu sekarang ni nak buat entry tak ada gambar,sebab tu lama menyepi dari entry,ni update pakai pc jer.Pc pun ok masalahnya,syik berebut dengan anak-anak ja,sebab pc ni just for dorang main game.

Dapatlah update sikit-sikit bila dorang pergi sekolah,masalahnya tak ada gambar nak publish,semua gambar ada dalam lappy.Sya dah hantar repair dah,tapi ambik masa dua minggu jugak nak siapkan.huhuhu.
Cepat-cepat lah sikit siapnya lappy kesayangan sya tu.huhuhu.hidup sepi tanpa lappy.chewahh ayat jiwang.

TIPS ATASI RASA MUAL WAKTU SARAPAN UNTUK PREGNANT WOMEN

Lately ni,banyak kawan-kawan blogger yang tengah preggy sekarang ni,alhamdulillah rezeki,sya seronok sangat dan tumpang happy untuk kawan-kawan semua.Disini sya nak kongsikan tips-tips atasi rasa mual waktu sarapan untuk pregnant women.Yang tak preggy pun boleh ikut jugak,mana la tahu kalau-kalau ada yang mual waktu sarapan.

-Pilih menu yang tidak mendatangkkan mual,misalnya jangan terlalu manis,bersantan,berminyak,dan sebagainya.
-Hindari makanan yang berkalori tinggi ,ia akan membuatkan perut mudah sebu.

-Hindari makanan yang berkuah,makanlah makanan yang kering,ringan dan menyegarkan,misalnya biskut kering dan buah-buahan kering.
-Bagi yamg tidak suka minum susu,boleh mengubah menu susu menjadi puding,atau sebagainya,ianya penting,asalkan keperluan nutrisi wanita hamil di penuhi.

-Makan sedikit demi sedikit tapi kerap,hindari kopi dan krimer,sebaliknya gantikan dengan teh panas beraroma segar seperti teh pudina.