Friday, November 18, 2011

NAK BERCUTI(BALIK KAMPUNG)

Entri pendek dan ringkas di petang hari,sya tengah berkemas nak balik kg,esok adik sya akan bernikah,banyak benda kat kampung yang tak beres lagi,maklum la anak pompuan yang paling besar hanya sya sorang,dulu ada arwah kakak bole juga kongsi-kongsi keja.

Tiba-tiba ja rasa sayu bila teringat kat arwah kakakyang tak dapat tengok satu-satunya adik lelaki bernikah,apakan daya tu ketentuan dari Allah,semoga rohnya di cucuri rahmat.ALFATIHAH

FREE DIAPERS

Ni bukan pampers percuma yer,ni pasal si kecik la,sya tengah latih dia supaya jangan pakai lampin pakai buang lagi ye la kan,dah masuk  dua tahun lebih,kena ajar pergi toilet sendiri la.

Dulu abang-abang dan kakaknya sangat lah senang menurut perintah bila tak pakai diapers,bila di pesan kalau nak buang air bagitau ibu atau terus ke bilik air,tapi sikecik ni berbeza dengan mereka,dah puas diajar namun tetep buang merata-rata.

Setengah jam sekali sya akan ajak dia ke bilik air,tapi tak di buangnya,bila kita sibuk dengan urusan rumahtangga,dibuangnya merata-rata,jenuh bersihkan,jika air kecil tak pe,kadang-kadang dengan najis sekali.huhuhuh.sebab tu kena pastikan seisi rumah bersih takut si kecik ni terskip kat mana-mana.bertambah lah lg kerja si ibunya.
budak yang tak berapa mahu dengar arahan