Wednesday, April 13, 2011

petua

CARA NAK HILANGKAN PARUT,
untuk menghilangkan parut caranya mudah saja,
gunakan kulit pisang,caranya,bahagian dalam kulit pisang di gosok kan pada tempat yang berparut,amalkan selalu parut akan pudar

CERITERA KEHIDUPAN

Bila terbaca cerita tentang perpisahan dalam rumah tangga sedih sangat,tambah2 lagi bila anak2 pun di tinggalkan oleh ayah dorang sebab tergila-gilakan perempuan lain.

Begitu lah kehidupan yang di ceritakan dalam blog "realiti kehidupan".Sedih bila mengenangkan nasib mereka,terhambur juga air mata bila membaca kisah mereka.

Kepada insan yang bergelar lelaki,bila anda sudah berpisah dengan isteri anda,ingat lah,tanggungjawab anda belum terlepas sepenuh nya,jika anda mempunyai zuriat dengan bekas isteri anda.

Adakah anda mahu permata hati anda,menderita sedangkan anda sahaja yang berbahagia dengan cinta baru,cuba anda renung2 kan lah,cuba anda bayangkan lah,mata2 hitam yang kecil memandang sayu ke arah anda,lihat mata mereka,sinar apakah yang di harapkan oleh mereka.

Pernah kah anda faham dalam hati kecil mereka apa yang mereka harap kan?cuba lah anda bayangkan pengharapan dari mereka,pengharapan yang tiada penghujung,walau pun anda sudah tiada ikatan dengan bekas isteri anda,tetapi anda jangan lah lupa permata hati anda.

Cuba anda renung2 kan lah..