Friday, March 9, 2012

KHAS BUAT GADIS-GADIA DAN WANITA DI LUAR SANA

 
Apabila kamu berkawan dengan lelaki, ingatlah ada dua pilihan terbentang...

Yang Pertama.. Kamu jadi seperti kelapa.. mudah diperoleh... diparut.. diperah.. dan diambil santannya.. Lepas tu hampasnya dibuang...

Yang Kedua.. Kamu menjadi sebutir mutiara.. Berada di dasar lautan.. Tersimpan rapi.. Dilindungi kulit.. Bukan senang nak melihat.. Apa lagi mendapatkannya.. hanya orang yang bertuah.. Berusaha menyelami dasar lautan.. Dapat memperolehnya.. Harganya mahal sekali.. Dan ia akan tersimpan selamanya.. Jadi.. Kamu pilihlah samaada hendak menjadi kelapa ataupun mutiara..Di sebalik santan.. menjadi penyedap makanan.. diperah segala kenikmatan.. dengan mudah jatuh menjadi titisan.. akhirnya habis kari dimakan.. pulut panggang sisa habis ditelan.. dan santan hilang tak jadi ingatan.. yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang.. orang tak kenang jasa santan..Mutiara.. tertanam di dasar yang paling dalam.. sukar andai mengharap jadi perhatian kerana dilapisi kulit yang keras menghadang.. namun kiranya ditemui insan.. akan menjadi permata hiasan.. terletak tinggi di cincin idaman.. atau di leher nan jinjang.. atau di lengan menawan.. makin lama mutiara tertanam.. makin tinggi nilaian..

OLEH ITU..TENTUKAN YANG MANA SATU PILIHAN.. Menjadi santan.. mudah jadi perhatian.. tapi hanya sebentar jadi santapan.. kemudian hilang segala nikmat dan pujian.. Menjadi mutiara.. sukar ditemukan.. namun bila dihias indah gadis perawan.. hilang ia.. tangisan mengiringi berzaman..LAMANYA TAK UPDATE

Rasanya dah dekat seminggu sya tak update blog yer,rindunyanak tau perkembangan kawan-kawan,lately ni sya sibuk sangat-sangat sebab mak mertua nak pergi umrah,sibuk buat persiapan untuk dia,kesana-ke sini cari barang keperluan dia.

Alhamdulillah kemarin dia dan adik ipar dah selamat berlepas ke tanah suci,semoga dia selamat pergi dan balik,


sya akan cuba update pelan-pelan,sebab masih bz sebenarnya lagi ni,nak jugak jenguk umah kawan-kawan.tapi kena ziarah perlahan-lahan la.