Thursday, August 25, 2011

KENA HUJAN

Sya baru jer balik dari ambik anak-anak taski,hujan la harini selebat-lebatnyer,hari ni my hubby bawak kereta,sbb ada urusan kat mahkamah butterworth,so terpaksa la ambik anak-anak dari taski naik motor ja,basah kuyup,anak-anak termasuk la si kecik,

Anak-anak seronok sangat lah main hujan ni,bukan penah dapat main,tak kira la punya best,bila tengok dorang best macam tu teringat zaman sya kecik-kecik dulu,sya selalu curi-curi keluaq masa hujan,halaman rumah la tempat sya dengan sepupu-sepupu main hujan,best kemain,imagine macam bomba tengah siram air.

Aktiviti ni kami lakukan,bila mak sya dok sibuk memasak kat dapur,hehee dia mana perasan anak-anak dia kat luar,time ni melompat-lompat kegirangan lah kami,hahaha,akibat dari volume kami yang riuh rendah,maka tahu lah mak sya yang kami kat luar tengah bersiram dengan air hujan.

dan selalunya aktiviti main hujan tu di sudahi dengan mendapt anugerah rotan dari mak sya,huhuhu berbirat tapak tangan masing-masing,bila diingat balik kelakar la,betapa notynya time tu.

               

                       
                
              

4 comments:

Ardini Humaira said...

dni dulu asal ujan je suka berangan macam filem nustan bawak payung men ujan miahaha

WuMing said...

Kerana takut dapat anugerah itu laa..

Masa kecik dulu tiap kali nak main hujan mesti minta kebenaran ayah dulu..

Sekali dia benarkan.. syok woo

eB ezrin said...

tringat kngn lamer kan? :)

Dr. Ben said...

best main hujan ni tapi nanti demam le pulak