Monday, July 4, 2011

TAK ADA KESABARAN

Sya cuba memahami hobi my huby dan anak sya yang no 2 iaitu memancing,owh betapa memancing memerlukan kesabaran yang tinggi, dan sya tak di anaugerahkan kesabaran itu.

Hari minggu kemarin,sya cuba luangkan masa dengan anak-anak n my huby pergi memancing,kat tempat yang minggu lepas sya pergi,kali ni dah ingat nama kolam mancing tersebut,kolam mancing ikan otai,kg che bema sg layar,sg petani.

Bayangkan dalam masa 5 jam memancing seekor ikan pun tak dapat,mungkin tiada rezeki kami,namun kelibat pemancing lain menaikkan ikan membuatkan anak n huby teruja.tapi sya dah macam cacing kepanasan bontot dah,huhu,bosan kan main.Jam pertama dan kedua boleh bertahan lagi,masuk 3 jam lebih mula la si kecik buat hal,mula la nak aktif sana sini,yang no 3 lak asyik merap jer,dia mana la suka aktiviti memancing ni.

Mula la budak 2 orang tu buat hal,bagi makan,pun teap jugak macam tu,huhu hilang sabar la,yang no 2 tetap dengan pancingnya,rasanya kalau rumah dekat dah lama sya balik,hehe,macamni rupanya aktiviti memancing,bosan sangat,perlu kesabaran yang tinggi dan sya tak ada kesabaran tu.

Len kali tak nak ikut dah,tapi bagi huby sya,memancing tu memberi satu ketenangan padanya,katanya hilang segala masalah di fikiran.lain orang lain pendapatkan.sya dapat snap pic sikit jer kali ni.

betapa gigihnya anak kedua sya n my huby,yang tudung hitam tu anak yang sulung dia pun bosan menunggu.

pemancing pro sedang membaling kailnya ketengah kolam

ha tunggu jangan tak tunggu,si kecik nak anak yang ketiga yang merap n aktifnya tak sudah-sudah

tunggu lagi,hasil kalau,kalau ada rezeki

waktu malam  pun dorang memancing tau kat kolam ni siap ada lampu lagi,senang pemancing-pemancing nak memancing.

6 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

entah kakD pun tak suka jg memancing ni...meluat dok tunggu lama2...

cheqna said...

cheqna bukan eorang yang sabar gak hehehehe

MamaEma said...

salam kenalan

memancing perlukan kesabaran yg tinggi

tp bila dapat hasilnya..gumbira tak terhingga

Myra Jay said...

Sama la kak, rasanya Myra pun tak sanggup nak lelama memancing cenggitu.. kurang kesabaran tu..hehehee

YAYA AZURA said...

org sabar je boleh mancing nie..kalau yaya org ajak teman boleh tapi dengan syarat ada makanan ..haih..tak terbayang rasanya duk termenung tunggu ikan..hihi^^

ana said...

nasib baik suami ana x suka memancing...klu dpt yg suka gi laut dalam lagi la kan, asyik kena tggl jer time weekend.