Thursday, July 7, 2011

KALAU MAKAN MESTI PANAS BADAN


Kawan-kawan suka makan durian tak,mesti ramai yang suka kan,sya sangat suka dengan buah durian ni,sekarang musim durian  tau,wah ramai yang jual durian ni kat tepi-tepi jalan,kalau kat penang ni area yang paling popular tentula durian balik pulau yang mana isinya memang terbaeeeeeeek la.

Sebut pasal durian ni dulu sya dapat maka durian ni,4 biji  durian seorang diri,my huby gelarkan sya hantu durian,tiap kali musim durian kat kg huby,mertua sya akan kirimkan durian ni sebanyak-banyaknya tau,sekarang anak sya yang no 3 ikut jejak sya suka makan durian.

sekarang sya tak boleh makan durian lebih dah setakat 2-3 ulas jer,bila lebih dari tu badan akan mula panas,pening lepala,mulut serta merta jadi kering dan pecah-pecah,huhu,rugi tau.pernah gak sya g klinik check mana lah tahu ada darah tinggi ke,tapi alhamdulillah,cuma sya tak bole makan durian dalam kuantiti yang banyak,huhu,rugikan?

4 comments:

eB ezrin said...

antor ler sini skit... jeles tau .. hu3

MamaEma said...

suka..sama juga dpt habiskan 4 biji sekali hadap..time tu pula time preggy lagi.

alinac lover said...

waaa cntik nyer durian tu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eemm..memang rugi sbb tak leh mkn byk..tapi kita masih bersyukur walaupun kita dpt mkn sikit....daripada tak lalu langsung...lagi la RUGI...