Wednesday, July 6, 2011

AKHIRNYA JATUH JUGA

Ni cerita kelmarin la,kenapa la anak-anak terlampau sangat buat perangai tak tahu la, tambah sya yang terlalu penat kehulu,kehilir menambah kan sebak lagi di dada.

Bermula dengan pagi-pagi lagi,anak kedua sya dan anak ketiga sya dah mula buat perangai,mula dari berebut roti ja akhirnya terus bergaduh,baling bantal dan kain yang dah di lipat .owh masih ada kesabaran lagi masa n,sya kemaskan cepat-cepat,susunkan terus mandikan dorang untuk ke sekolah.



Sampai di taski baru sedar yang anak ketiga tak bawa kasut,huhu,sya perlu ke pejabat pos segera,sebab nak renew roadtax motor my huby,sampai jer orang ramai penat menanti,abis je urusan,terus balik rumah kejap ambil kasut dan terus ke taski.after that terus ke sekolah anak sya yang sulung untuk sain report card,ah ramai nyer ibu-bapa yang datang,lama gak tunggu giliran.

Setelah dengar penerangan dan ambil report card,trus pulak ke taski untuk ambik anak-anak.Sampai jer rumah,bagi dorang makan,masa ni la dorang buat perangai yang betul-betul meguji kesabaran,yang kedua menarik selimut  dalam bilik,yang ketiga tarik cadar dan langsir huhu,dah la time tu tangan penuh dengan nasi sebab dorang makan nasi,pa lagi,kotor cadar dan langsir,tak pa sya bukak cadar  dan langsir masukkan dalam mesin basuh,dan basuh belum nak marah lagi.


Bila tengah letak sabun dalam washing mesin tu,tiba-tiba yang kedua panggil,ibu,baby berak dalam bilik,huhu,turus dapatkan si kecik dan memang betul dia berak dalam bilik sya,dah la bilik selalu di gunakan untuk bersolat,huhu,bekerja lagi,bersihkan najis,lap bersih-bersih dan keringkan,baru sibuk bersihkan bilik pranggggggg tiba-tiba bunyi pinggan jatuh pulak,adeh laaa tak sempat nak habis bersihkan yang kat dalam bilik, yang kat luar dah pecah pinggan.Bersihkan pnggan dan kaca-kaca dulu,sekali si kecik selerakkan mainan,huhuu penat la.akhirnya menitis juga air mata ini depan anak-anak.



Selama ni cuba bersabar,akhirnya tak dapat dah,huhuhu,penatnyer,tuhan jer yang tahu.Anak-anak semua diam jer rasa bersalah la tu,sampai hari ini sya masih lagi mendiamkan diri dengan mereka biar dorang tahu ibu dorang marah.hehehehe

4 comments:

chichi said...

besar pengorbanan akak..besar pahala...saba banyak2 kak..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tu la ank2 kan...kita ni kena sbr byk2 la sya ooii...

memang la kdg2 kakD pun sama juga..bila dah tak larat sgt jatuh juga ayaq mata ni dgn ank...

Ya ALya said...

sabar la yer.......setakat ni ya belum lagi menitiskan air mata dgn perangai anak,sb mungkin baru sorang....baru tahu yg misya ada 4 orang anak....memang penat kanlayan kerenah dorang,tapi mesti ada time2 dorang akan buat sya gembira hingga menitiskan air mata suatu ahari nanti....amin......

eB ezrin said...

tapi bahagia kan ? ;p