Wednesday, July 13, 2011

JIRAN

Entri ni tak ada kena mengena dengan sesiapa tau,dan tak ada niat nak burukkan sesiapa pun,just sekadar nak meluahkan isi hati sya jer.harap kawan-kawan jangan salah faham.

Kawan-kawan pernah ada jiran yang suka datang bertandang rumah  tak kira time tak?masalah ni la yang si hadapi oleh sya,jiran sya ni suka sangat datang bersembang tak kira masa,kadang-kadang time kita busy dengan kerja rumah tu la dia datang.

Tak tahu nak buat apa serba salah la,tak kan nak halau kot,macam zalim jer,nak layan pun kita busy dengan kerja,dia buat-buat tak faham jer.asyik pung,pang,pung.pang,adeh la.

Yang paling tak bestnya dia datang rumah mesti bawak citer-citer sensasi hal orang lain.Pernah sya kata jugag kat dia kalau datang nak ngumpat orang tak yah la datang sya tak suka dengar tapi dia tetap jugak datang bertandang.huhu

Macamna nak buat yer kawan-kawan?ada cara tak? jom la kongsi dengan sya.Pernah sya kuncikan pagar tu,tapi dia dok memanggil dari luar dengan kuat sampai jiran lain terganggu.terpaksa la bukak kan juga.
                            

6 comments:

NM02 said...

suruh hubby yu sound

alinac lover said...

aiya..ada juga ek org gitu

MamaEma said...

cakap ngan dia.. "saya baru nak keluar ni kak"

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

lain kali biaq ja dia terpekik sorang2 kat pagar tu..sampai bila dia nk pekik2 tu...nanti dah tak larat..dia mesti blah punya...

Myra Jay said...

Adehhh, susah jugak orang cenggini kan..
Nak halau xsmpai hati..
Dah siap kunci pagar pun xfaham2 jugak..
Susah tul kan..

Ya ALya said...

kunci je lagi pagar tu.....lama2 dia malu gak nak jerit2 sendiri....