Monday, October 3, 2011

CANTIK VS TAK CANTIK

 Kalau perempuan cantik pendiam lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman... Kalau perempuan tak cantik pendiam Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer... 

 Kalau perempuan cantik berbuat jahat Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer... Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

 Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan Lelaki akan kata: wow!heroin sejati... Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

 Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua... Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

 Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!! Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

 Kalau perempuan cantik bawa BMW Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni... Kalau perempuan tak cantik bawa BMW Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

 Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki Lelaki akan kata: wah...caringnyer... Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

  Kalau perempuan cantik bersedih hati Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever... Kalau perempuan tak cantik bersedih hati Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

 Kalau perempuan cantik pandai masak Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu... Kalau perempuan tak cantik pandai masak Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

 Kalau perempuan cantik main2 miskol Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu... Kalau perempuan tak cantik main2 miskol Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

 Kalau perempuan cantik hantar email hari2 Lelaki akan kata: sukenyer...!! Kalau perempuan tak cantik hantar2 email Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!

8 comments:

cheqna said...

macam kelakar kan??tapi itulah hakikatnya...

~izan~ said...

cantik itu subjektif!~

yg penting hati kena cantik =)

ajumohit said...

Sabor jela, cantik luaran tp hati tak cantik lagi Sakit huhu

Amy Syaquena said...

cantik luaran tidak mencukupi , biar la luaran dan dalaman seiring... cantik di luar cantik di dalam juga hehe...

halila Ibrahim said...

cantik tu .. berbeza pd setiap pandangan mata org .. yg penting bersyukur lah ...tapi ni hakikatnya kan .. selalu org kata .. huhu,,,

eB ezrin said...

betol, serba x kena kan?

Myra Jay said...

Itulah realitinyi..
Tp apa yang perlu kita pegang, tak semua orang sempurna.. ;)

aNaYaNa said...

ahah kesiannya pempuan xcantik..tapi lagi malang kalo dapat laki tak reti menghargai macamtu..cantik muka jer bolehla..