Monday, September 26, 2011

PETUA ENAKKAN SARDIN

Ikan sardin memang enak di makan,tapi kadangkala apabila di masak akan menimbulkan bau yang kurang enak,pastinya bau itu akan membuatkan kita hilang selera nak makan sardin tersebut.

Okey kawan-kawan,untuk menghilangkan bau tersebut,dan melazatkan sardin yang di masak,masukkan serai,atau daun limau ataupun daun kesum semasa memasak.sardin tidak akan menimbulkan bau.

Masak dengan menggunakan api yang sederhana dan masak sardin dengan lama sedikit,pastikan bawang dan cili yang di tumis betul-betul masak ye.

                  

6 comments:

WuMing said...

WuMing memang suka masakan sardin tin... Lebih-lebih lagi kalau mak yang masak...

Tq

Unknown said...

ooo..daun kesum ek..kalau letak bunga kantan sekali aci dak..cam sedap je bau..hehehe..

ajumohit said...

Wah bleh try ni kak

eB said...

tq :)

ZianaRazali said...

Yna suka sardin mentah jer k.sya..buat sandwich bestt..hehe

Ardini Humaira said...

boleh cuba tips ni. nyummeh...