Thursday, August 4, 2011

SABARKAN HATIKU

Wo wo, pagi-pagi dah marah ni apa kes ,sabar sya bulan puasa ni,jangan marah-marah nanti kurang pahala puasa,huhu.

Macamana tak marah huhu,pagi-pagi dah kena benda yang kita tak suka,alkisah nya macam ni la,pagi-pagi dalam pukul 7 tadi,sya get ready nak hantar si kakak ke sekolah,macam biasa la,bukak jer gate,alamak naik darah wei,tut_tut anjing depan pagar mana tak marah,sya comform la anjing sebelah rumah,kat lorong rumah sya mana ada yang bela anjing,aunty india sebelah rumah jer ada,huhu,nak marah sapa ni?.

Bukan sekali dua benda ni berlaku tapi dalam sminggu tu dekat 4 kali dah,dah bagitau kat aunty tu,tapi dia tetap wat tak tau n pagi-pagi dalam pukul 6 dah lepaskan anjing dia tu,jangan lah jadikan rumah sya tempat nak membuang pulak,sambil membebel,sambil jiruskan dgn paip getah apa yang anjing tu buang.tension,tension.

Perkara kedua yang membuatkan sya panas hati lagi pagi ni pulak,masa nak hantar anak2 ke taski pulak,pasal pemandu-pemandu yang tak berhemah ni,main pecut sesedap rasa jer,kan kawasan taman perumahan bertimbang rasa la sikit,sya slowkan kereta budak melintas depan pemandu belakang hon kan kuat-kuat suruh cepat walawei,tak nampak ka budak sekolah yang nak cepat sangt ni nak p mana?

Lepas dah hantar anak-anak taski time nak balik rumah,ada lagi pemandu yang tak faham bahasa erk,aduh parking kereta tengah jaln,macamna nak lalu wei,sya ni susah sikit nak gunakan hon,bukannya dia tak nampak kereta kita saje ja,siap ble sembang lagi,aduh,kena hon kan jugak la,at least driver tu bole kata kat sya "sabar la sikit",aduh,sya yang kena,huhu.

Dugaan di bulan puasa ni,kana la bersabar.

8 comments:

Rai said...

heran jugak saya..kalau kat area taman suka betul pecut..tapi tengok kalau kat hiway drive terkemut2..

kat area rumah ni pun ada satu skolah tu..mak bapak suka ati je parking tengah jalan..geram betull..

Myra Jay said...

Sabar ek kak Sya..
Kalau myra pun nampak tahi anjing mmg tensi, abes mood ari tu.. :(

Psl pemandu2 skrg nie mmg banyak yg xreti bersabar kan..
Kita je yg dok bersabar...

Cik Shiqa said...

ya tuhan.. erm.. sabar akak. x patt betul lah tuan punya anjing tuh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kalau mcm ni kakD pun panas juga....kurang asam punya jiran...

cheqna said...

memang kena banyak sabar
cheqna g umah adik kat johor bharu ni tak leh ido dibuatnya
kiri kanan ada anjing menyalak je... bising

ana said...

repot je kat PBT..bgtau masa dia selalu lepaskan anjing tu, nnti org PBT dtg amik.

misya said...

ANA:DAH REPORT PUN TAPI DORANG TAK DATANG

Dilla Ady said...

uit..time2 bulan pose lak die nk menguji..

sabar ye sya..