Wednesday, July 27, 2011

NOSTALGIA SUSU LEMBU ASLI

Kawan-kawan pernah minum susu lembu asli tak yang masih fresh dan baru di perah dari perut lembu?Sya banyak kali dah cuba,tapi dah lama dah,masa kecik-kecik dulu,sekarang ni susah nak dapat yang fresh dari ladang dah.

Teringat masa dulu-dulu,masa time-time kecik,arwah pakngah sya ada bela banyak lembu,waktu cuti sekolah,sya pasti akan melawat dia,bukan jauh pun tapi nak ke rumah  arwah pak ngah,kena tunggu cuti sekolah baru la dapat pergi,arwah tok pun tinggal bersama arwah pak ngah,jadi itu la alasan yang kami berikan untuk ke rumah arwah pak ngah.

Time ni la arwah pak ngah rajin melayan karenah kami walau pun anaknya dah ramai campur sya dan arwah kak sya,bertambah ramai la,Pak ngah samggup susah payah memerah,susu lembu untuk kami yang masa tu excited sangat nak minum,hampir 2 baldi penuh arwah pak ngah perahkan untuk kami.
      

Dulu tak ada peti ais,baki susu yang lebih kami minum, arah pakngah akan rebuskan dan simpankan dalam botol untuk kami minum lagi esok harinya,memang best la time tu,rasanya memang sedap.fresh,ada bau sedikit,kawan-kawan ada kenangan macam tu tak?
              
              

Sekarang ni semuanya tinggal kenangan,arwah pak ngah dah tak ada,arwah kakak dah tak ada dan arwah tok juga dah tak ada ,hanya kenangan ni la yang sya dapat ingatkan sampai bila-bila bersama mereka.

6 comments:

ajumohit said...

susu lembu belum pernah minum lagi tp klu susu kmbing tu pernahla, mmg ada bau skit

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

alo kakD tak lalu la susu...

tapi kan mesti best bila ingat kenangan2 bersama dgn org tersyg kan?

cheqna said...

cheqna tak minum susu lembu...

Papa Mifz said...

x pernah lagi minum susu yg betul fresh baru pas perah...huhu

hanez said...

salam ziarah & follow..

~izan~ said...

err izan penah cuba nak minum yg fresh ni tapi tak terminum huhu..tp dlm kotak laju je hehe...tp sbnrnya yg fresh lg bagus kan =)