Tuesday, June 28, 2011

IKAN BAKAR DAN KETAM YANG TERBAIK

Kawan-kawan suka tak makan ikan bakar,sya dengan family pergi makan ikan bakar kat juru,kuala juru penang,best la kat situ,ikan bakar dia sedap sangat dam ketamnyer pun banyak isi,jom kita tengok pic.

niair wajib ambil satu jug besar,sya pesan teh o ais jer,wah tengok jug dan gelas dia,aluminium lagi,tak payah risau nak jatuh ke pecah ke apa,tapi malam tu anak sya main ketuk-ketuk gelas pulak,semua memerhatikan meja kami adeh la.

menu yangdah di pesan,ada ketam,tapi tak tahu la masak apa,rasanya masak pedas kot,ada telur dadar.kailam ikan masin dan ikan bakar,

ni gambar ikan nya ikan siakap,saiz besar jugak,dibakar dan dilumurkan sambal,pastu cicah dengan air asam,jenuh jugak nak habiskan ikan bakar n,isi dia punya la banyak,tapi terus terang cakap memang sedap la.

Yang ni ketam,sya tak tahu la masak apa,tapi rasanya masak pedas kot,huby ambil 5 ekor ketam,ketam-ketam ni banyak isi,jenuh nak habiskan,tapi kerasnyer,siap di bekalkan pengetuk sekali,my huby memang minat sangat ketam ni,sya tak berapa minat,susah nak makan.


ha tu la dia ikan bakat dia memang terbaik,sesiapa yang tinggal area p.pinang daerah seberang perai,ker,cuba lah ke kuala sungai juru,memang class menu dia,mmg puas hati la.

5 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ketam tu nampaknya mcm nak mengoda i ja...siap kenyit2 mata lg...

Dilla Ady said...

bez kan sesekali makan kt luar camni...dilla lum penah lagi makan ikan bakar2..kalu gi mkn kt luar biasa siakap tiga rase atau stim tu jek..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

nyum...nyummmm sedap neyrrrr

alinac lover said...

alahai...terus rasa naaaaaaaaak je haa

Ardini Humaira said...

lama betul dni tak makan ketam. uwaaaa terliurnyeee .. gulp