Thursday, March 22, 2012

PELIK SANGAT KE???

Baru-baru ni sya ada hantar kereta sya kat bengkel,ada sedikit kerosakan pada enjin.Nak harapkan hubby sibuk jer,so terbaksa gak la langkah kan kaki hantar ke bengkel sendiri.

Tiba ja kat benggkel dengan selamber dan confidentnya sya cakap la kat mekanik tu,"tolong repair kereta saya yer,waterpump dia bocor,lining brek pun dah nipis,autoil pun dah kurang".Yang si mekanik ni terlopong jer dengar sya cakap,dalam hati  sya tertanya-tanya "la aku salah cakap ke?''

Terus jer mulut ringan bertanya,"kenapa saya salah cakap ke?".Mekanik tu bagitau tak la,tp dia tak sangka pulak surirumah macam sya pun boleh tau part of the car.La ingat kan apa tadi,.suspen je,biasa la kan suri-suri zaman sekarang kan dah pandai.Tak la mengharap pada para hubby 100%.

Yang nak buat sya ni nak tergelaknya anak sya yang 6 tahun pn ada bersama masa tu,selamber je dia kata kat pak cik tu,"gulle jer la uncle,"terpinga-pinga mekanik tu,heheheeh sya dah gelak dah time ni.maksud gulle tu google la,heheeheh,bila bagitau kat mekanik tu cepat-cepat dia gelak.

3 comments:

Sue-Rya Qistina said...

wah..dasat la akak tau part2 dlm kereta..mmg dasat..saya tau pakai kereta je, tp haram xtau pun..hahaha...

mmg kelakar bila anak sebut google tu.. :P

WuMing said...

Hah!! Kelasss gitu... Bagus laa... Kalau kita buat preparation... orang nak sembelih pun fikir banyak kali...

Rai said...

saya paling nak tergelak bila si kecik tu da pandai suruh gugel.. advance sungguhh...