Monday, October 10, 2011

TOLONG SABARKAN SAYA

Di pagi isnin yang indah ini mood dah nak jadi blues,hehehe,macam la sya ni bekerja nak blues,blues,mood dah separuh tak baik.so wat lawak dulu.

Ni kisah anak-anak pagi tadi la sebelum ke sekolah masing-masing,kalau dulu dorang requestkan nak makan macam-macam,tapi yang ni masing-masing mencabar kesabaran sya.Awal pagi sya antar anak sulung ke sekolah,sampa jer depan sekolah dah salam peluk cium bagai,dah start motor nak balik,tiba-tiba si kakak ni cakap "alah ibu kawan-kawan semua pakai baju sukan la,kakak lupa".patah balik untuk bawak dia bertukar ke baju sukan,tak pa awal lagi.then hantar ke sekolah sekali lagi,sampai depan sekolah,"ibu kakak lupa bawak pencil case",aduh kali ni sya patah balik sorang jer suruh dia tinggal kat sekolah,ni lah akibatnya kalau tak ready awal-awal kakak oii,selalu tak macam ni pun.tak pa sabar lagi.

Sampai rumah budak dua orang yang nak ke taski tu belum bangun,pas bangunkan dan mandikan,terus hantar ke taski,dalam perjalanan nak dekat sampai tiba-tiba yang no 3 kata"ibu kasut jatuh"(maklum la nek moto).patah balik  n cari la kasut dia tu,rupanya jatuh dekat dengan lorong rumah sya,huhuhu dah jauh rupanya baru bagi tau.sabar,sabar.terus hantar ke taski balik.

Sampai jer cikgu bagitau yang hari ni ada sukaneka kat taski kena pakai baju sukan,budak berdua tu pakai uniform,alah kena patah balik lagi ambik baju sukan,huhuhu penatnya,bayangkan la,kenapa la budak dua orang ni tak bagi tau kan cikgu dah bagi surat,rupanya surat dah di buat kapal terbang huhuhuh,sabar je lah.

Nak marah tak sampai hati so sya diam kan je la.nasib baik dekat(dekat2 pun 10mnt juga).macam nak letup jer dalam hati,tolong sabarkan  sat.

7 comments:

akiratoriza said...

sabar yek.. sabar kan separuh daripada iman..

Amy Syaquena said...

kkreatifnya mereka hehe..sabar ye sis

wahida said...

sabar yer...mmg cabaran betul dgn anak2 sekarang...hehe...

Rai said...

hehehe..sian mak dia.. sabar je lah..tapi kalau saya kena jerkah jugak..huhu..

abah khalisha said...

hehehhe..kecian2..sabor2 demi anak-anak
Bayi 23 hari diliwat bapa

aNaYaNa said...

kesian k.sya..tapi nak gelak pun ada dengan budak2 ni..macam2 peil dorang..sabarla kak..pahala untuk ibu sepertimu..:)

Myra Jay said...

Sabar ye kak Sya... :)

Macam2 kerenah anak2 kan, mujuq kak sya jenis yang bersabar... :)