Friday, October 21, 2011

FIRST TRIAL

Hari rabu hari tu,hubby sya tak keja,tiba-tiba dia request nak makan yong tau fu,alamak,sya mana lah pandai buat kuah dia.jenih juga la google resepi,masa time tengah google tu huby sedang sibuk mencari bahan nak buat yong tau fu,

Percubaan yang pertama,bole la,nak kata sedap macam pro tu tak la,tapi hubby katasedap,eleh kes nak ambik hati la tu, rupanya senang je wat kuah nyer.jom layan sikit gambar.


diantara bahan-bahannya,ni versi sya la,macam-macam ada

ni yang sudah siap di potong-potong untuk di makan

kuah yong tau fu versi google

yong tau fu yang dah siap di siram kuahnya


Akhirnya dapat lah juga penuhi request hubby,maklum la sya kan baru nak belajar masak-masak ni,selama ni  tak pandai pun,masak yang ringkas-ringkas n campak-campak bole la.puas hati bila tengok apa yang di masak habis di makan.

8 comments:

sHeeMa DeaN said...

yummyumm.. sedappnyaaaa... kira pandai laa tu.. dah leh buta kuah sendiri.. akk selalu kalau nak makan.. beli jerk dekat pasar..

ummiarissa said...

biasa kalau jual kat pasar malam dia tabur kacang tanah tumbuk kan...tak bubuh sekali? nampak pekat kuahnya,,sedap tu...

NM02 said...

rajinnya mak temah ni

caiyok!

Ya ALya said...

memang senang pun wat kuahnyer....cuma bahan2 lain tu yg banyak kuar modal sikit nak beli....kalu ada telur ayam puyuh sedeapnyer.....

eB ezrin said...

eh camner? ajorkan leh? :)

Rai said...

ala..yg jual kat pasar malam tu pun kadang2 bukan sedap sangat.. mahal je lebih..hehehe..

kalau yong tau fu org johor yg penting supnya..sbb yg cicahnya tu kami cicah dgn sos buat sendiri je..sos cili gak la..

wahida said...

nampak pekat..menjadik la tu...

kalau saya, suka letak kacang tumbuk tu bebyk..baru feel...

Ardini Humaira said...

wow!
terliur dni.. sedapnye lama dni tak pekena... gulpp