Saturday, August 6, 2011

KALAU DAH BUKAN REZEKI

Rezeki lebih atau kurang Allah yang menentukan,kita sebagai hambanya kena lah redha dan bersyukur,Andai di takdirkan rezeki itu milik kita,ia akan tetap menjadi milik kita begitu juga sebaliknya.

Apa yang terjadi pada sya baru-baru ni sya kenalah redha,adatlahkan orang berniaga,sya jual barangan kecantikan kecil-kecilan pada rakan-rakan dan keluarga terdekat sahaja,tapi baru-baru ni mungkin atas kelalaian sendiri,sya telah berikan harga yang lain pada custumer.

Harga barang rm35.90,sya terbagi harga rm32.9,mungkin kaan-kaan kata ala,rugi rm3 jer,kalau satu unit tak pa la ni dekat 10 unit barang tu,sya dah kerugian dekat rm30.

Tapi nak buat macamna kan dah memang tertulis bukan rezeki sya,kena lah redha,Anggaplah itu sebagai harga diskaun untuk regular custumer tu,juga sebagai sedekah.

Lain kali sya akan lebih berhati-hati reply harga pada custumer dan kena semak price kat catalog betul-betul bila custumer bertanya.

                                

2 comments:

~izan~ said...

10 unit yer..byk jugak tu..tp takpe la,mungkin takde rezeki kat sini..ada rezeki d masa lain..

Rai said...

misya,
kadang2 jadi org berniaga ni org kata kita berkira..sikit pun nak berkira..tapi yg sikit tu la untung kita..tapi dah bukan rezeki. lain kali ingat dah la..