Percubaan yang pertama,bole la,nak kata sedap macam pro tu tak la,tapi hubby katasedap,eleh kes nak ambik hati la tu, rupanya senang je wat kuah nyer.jom layan sikit gambar.
diantara bahan-bahannya,ni versi sya la,macam-macam ada
ni yang sudah siap di potong-potong untuk di makan
kuah yong tau fu versi google
yong tau fu yang dah siap di siram kuahnya
Akhirnya dapat lah juga penuhi request hubby,maklum la sya kan baru nak belajar masak-masak ni,selama ni tak pandai pun,masak yang ringkas-ringkas n campak-campak bole la.puas hati bila tengok apa yang di masak habis di makan.
8 comments:
yummyumm.. sedappnyaaaa... kira pandai laa tu.. dah leh buta kuah sendiri.. akk selalu kalau nak makan.. beli jerk dekat pasar..
biasa kalau jual kat pasar malam dia tabur kacang tanah tumbuk kan...tak bubuh sekali? nampak pekat kuahnya,,sedap tu...
rajinnya mak temah ni
caiyok!
memang senang pun wat kuahnyer....cuma bahan2 lain tu yg banyak kuar modal sikit nak beli....kalu ada telur ayam puyuh sedeapnyer.....
eh camner? ajorkan leh? :)
ala..yg jual kat pasar malam tu pun kadang2 bukan sedap sangat.. mahal je lebih..hehehe..
kalau yong tau fu org johor yg penting supnya..sbb yg cicahnya tu kami cicah dgn sos buat sendiri je..sos cili gak la..
nampak pekat..menjadik la tu...
kalau saya, suka letak kacang tumbuk tu bebyk..baru feel...
wow!
terliur dni.. sedapnye lama dni tak pekena... gulpp
Post a Comment